Skip to content

martoloyo simbah

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size    Default color brown color green color red color blue color
You are here: Beranda arrow Berita arrow Manca Negara arrow Sukan Sea.Malaysia Sasar Emas Pada Bola Tampar Pantai
Skip to content

Login Form


Lost Password?

Visitors Counter Since 4 Feb 2012

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday846
mod_vvisit_counterYesterday1888
mod_vvisit_counterThis week9573
mod_vvisit_counterThis month13442
mod_vvisit_counterAll6440096

sloganvoli.jpg

Sukan Sea.Malaysia Sasar Emas Pada Bola Tampar Pantai PDF Print E-mail
Written by donny   
Wednesday, 04 July 2007
Kuala Lumpur 2 Julai (Bernama) Malaysia meletakan sandaran kepada pasangan voli pantai wanita untuk membawa pulang sebutir emas dalam acara bola tampar pantai pada Sukan Sea Korat di Thailand  Disember mendatang.  

Presidan persatuan Bola Tampar Malaysia (MAVA) Datuk Lee Jin Xian berkata, Malaysia mempunyai peluang realistik untuk merangkul emas berdasarkan prestasi pasangan Beh Shin Tun dan Tuk Tech Hua.  

“Kami menumpukan perhatian kepasa pasangan wanita itu memandangkan prestasi baik mereka sejak kebelakangan ini,” katanya kepada Bernama disini hari ini. 

 Katanya dengan bimbingan dan tunjuk ajar, pasangan Negara ini mempunyai potensi untuk maju dan mampu mencapai pingat emas di Sukan Sea dari 5 hingga 15 Disember ini  Pasangan ini sudah menjuarai terbuka Indonesia dengan menewaskan pasangan utama Negara itu Ayu dan Nopita April lepas, dan menduduki tangga ke lapan pada Sukan Asia Doha tahun lepas.  

Lee berkata beliau akan berlepas ke china Khamis ini, untuk berunding dengan juru latih bola tampar pantai yang baru serta mengatur beberap siri perlawanan dengan pasukan juara China wilayah Sandong.  

“Semasa lawatan itu, saya akan menemui ketua juru latih Sandong, Jiang Guo Tong, yang bakal melatih pasukan Malaysia,” katanya.  

Lee berkata bahwa pasukan Negara akan menghadapai enam kejohanan sebelum Sukan Sea. 

 Kejohanan tersebut iyalah jemputan Indonesia (12-15 Julai) Terbuka Asia Pasifik di Kuantan (29-31 Jualai), jemputan Asia Tenggara di Port Dickson (25-28 Okt), Terbuka Dunia FIVB DI Thailand (1-4 Nov) dan jemputan Hong Kong pada 8 hingga 12 Nov.  

Sumber kantor berita Malaysia Bernama.

Last Updated ( Wednesday, 04 July 2007 )
 
< Prev   Next >
Top .clearfix { display: inline-block;} !-- BEGIN: SPOTLIGHT -- 1); /*screen tool*/ ??php if ( mosCountModules( 'left' ) || ($subnav) ) { ? !-- BEGIN: LEFT SIDE --Contentja-cert src=